Ontdek Ramatuelle in Provence

Ramatuelle is een dorpje dat wij, het team van Boutemy Immobilier erg graag willen bezoeken voor een wandeling op zijn tijd. Het is een van de weinige dorpjes in het zuiden van Frankrijk wat werkelijk op toerisme loopt om te bloeien. Het is zelfs zo dat de bevolking tijdens de warme maanden van 2.000 naar 30.000 oploopt. Maar wees gerust; degenen die naar Ramatuelle gaan voelen zich nooit alsof ze zich in een drukke toeristische stad bevinden. De inwoners werken hard om ervoor te zorgen dat het dorpje klassiek Frans blijft.

Ramatuelle scenic view

Copyright Niklas Morberg

De meeste actie in Ramatuelle vindt plaats op een afstand van het centrum van de stad, maar degenen die Ramatuelle in gaan zijn in staat om van enkele van de meest verbluffende uitzichten in heel Frankrijk te genieten. Als je verblijft in Port Grimaud, dan raden wij u aan om Ramatuelle ten minste eenmaal te bezoeken. Het is perfect voor diegenen die nog nooit een klassiek Frans dorpje hebben meegemaakt. Er wordt aangeraden dat je in ieder geval de boerenmarkt bezoekt die hier plaatsvindt.

Summer in South of France

Copyright Herry Lawford

Eén van de hoofdpunten van Ramatuelle en misschien één van de hoofdredenen waarom veel toeristen hier komen is voor de prachtige stranden die vlakbij liggen. Het water is erg puur en het zand is prachtig wit. Het strand is zelfs de favoriete plaats voor veel beroemdheden. Je weet maar nooit u ter plaatse een tegenkomen! Gelegen langs de stranden zijn allerlei ‘geheime inhammen’ en dergelijke. Dit betekent dat je nooit echt ver zal zijn van privacy, zelfs als je tijdens de drukke zomermaanden in Ramatuelle bent.

Ramatuelle, voor het overgrote deel tenminste, is omringd door natuur. Het kan even duren om in sommige van de grotere bestemmingen te komen maar de meeste mensen doen dat graag want je reist door prachtige landschappen. De bossen rond Ramatuelle zijn absoluut prachtig. Als u het actieve type bent dan wilt u ze graag verkennen. Dit deel van Frankrijk is erg bekend voor de wijn en dus kunt u ook genieten van de vele wijngaarden die strekken zo ver als het zicht gaat.

Ramatuelle French village

Copyright Chris Robinson21

Een groot deel van het gebied van Ramatuelle is gewijd aan een relaxte vakantie dus verwacht niet om jezelf te vinden in het midden van een gek nachtleven nacht na nacht (hoewel het nachtleven in dit gebied erg goed is). In plaats daarvan kun je jezelf overgeeft aan een olijfolie en wijn reis, paardrijden, ambachtelijke activiteiten, tennis, fietsen, wandelen, duiken, varen, en zelfs golfen. Een verblijf in Ramatuelle zal echt zorgen voor een onderbreking van de norm en het is een absoluut fantastische plek om te verblijven als u weg van de grote steden wilt blijven. Degene die Ramatuelle bezoekt zal nooit minder dan een absoluut briljante vakantie krijgen.

streets of Ramatuelle

Copyright risastla