De 5 dingen die je nog niet wist over huizenbezitters in Port Grimaud

1. De stad telt ongeveer 98% huiseigenaren en 2% huurders.

Dat is voor Frankrijk zeker een record. Dat komt voornamelijk door het feit dat een meerderheid van de bewoners alleen tijdens de vakantieperiodes in de stad woont. Het zijn vaak de bezitters van een boot die voor hun huis aanleggen en dan van hun zomervakantie genieten.

2. Eigenaren van accommodaties in Port Grimaud zijn voor 50% Fransen en voor 50% buitenlanders.

Buitenlandse eigenaren komen voornamelijk uit Europese buurlanden zoals het VK, Duitsland, Nederland, Zwitserland, België en in mindere mate uit Italië.

3. Eigenaren in Port Grimaud zijn vaak directeur van een onderneming…

…of voormalig directeur van een onderneming (gepensioneerden dus) die hun zaak hebben verkocht. Het merendeel maakt geen deel uit van de ‘jet set’ zoals die van Saint-Tropez en ze houden vaker van een rustige vakantie zonder ‘bling-bling’. De bewoners van Port Grimaud zijn, vanwege hun functies in het professionele leven, vaak invloedrijk op internationaal vlak. Zij komen vaak met gezin om met hun boot van hun pensioen te genieten.

4. Eigenaren in Port Grimaud geven gemiddeld ongeveer € 6. 547 per m² uit voor een appartement en € 16.202 per m² voor een huis

volgens een analyse van les Clés du Midi.

 Price of a house in Port Grimaud     apartment-port-grimaud-prices

5. Volgens dit onderzoek ziet de verdeling van verkocht huizenbezit er zo uit

60% met 2 kamers
20% met 3 kamers
20% met 4 kamers en meer

Totaal aantal kamers


en 60% van de huizen heeft een oppervlak van minder dan 50m².

Surface area in Port Grimaud

We hopen dat deze informatie je een globaal beeld geeft van het onroerend goed in Port Grimaud.
Wanneer je wilt verkopen, juist kopen of gewoon wilt huren om met je voeten in het water lekker te genieten van je vakantie, nodigen we je uit om naar onze sites www.boutemy.net (in het Frans, Duits, Nederlands, Italiaans en Spaans) te gaan en voor het Engels naar www.boutemy.co.uk .